Navigáció

Tartalom

Aktuális hírek

29.05.2020

Képviselőtestületi gyűlés

Értesítjük falunk lakosságát, hogy 2020. június 2-án, kedden 18.00 órától képviselőtestületi gyűlés lesz a helyi községi hivatalban. Mindenkit sok szeretettel várunk.

Bővebben

27.04.2020

Értesítés

Tisztelt polgáraink! Ezúton tudatjuk Önökkel a Szlovák közegészségügyi hivatal új rendeleteit a koronavírus járvánnyal kapcsolatban: A maszk viseléséről a hivatal a következő kép rendelkezett: Továbbra is kötelező a maszk viselete házon kívül néhány kivétellel. Ezen kötelesség alól április 21-től a következő személyek vannak felmentve: o gyerekek 2 éves korig, o autisták, o zárt gépjárműben tartózkodó személyek ha egy háztartásban élnek, o tömegközlekedésben dolgozó járművezetők, akik zárt kabinban egyedül tartózkodnak, o természetben tartózkodó személyek, ha egy háztartásban élnek és amennyiben legalább 20 m távolságra tartózkodnak más személyektől, o természetben tartózkodó, nem egy háztartásban élő személyek, abban az esetben, ha az egymás közötti távolság minimálisan 20 m. A központi válság stáb jóváhagyta a korona vírus betegség terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések enyhítésének első fázisát. Áprílis 22-től (keddtől) nyitva tarthatnak a 300 m²-nél kisebb alapterületű üzletek és szolgáltatásokat nyújtó egységek, továbbá az olyan étkezdék ahol ablakon keresztül vehető át az étel, a szabadtéri sportpályák (az öltözők és mosdók használata nélkül, csak olyan sportok űzhetőek, amelyben nem kerül sor fizikai kapcsolatra), a hosszú távú elszállásolást biztosító szálláshelyek (étkezés nélkül), a kültéri piacok, valamint az autószalonok és használtautó-kereskedések. Ugyanúgy áprílis 22-étől érvényes, hogy a 65 év feletti nyugdíjasok hétfőtől péntekig, 9:00 - 11:00 óra között vásárolhatnak be az üzletekben. Az üzlethelységekben az ettől eltérő időpontokban is kiszolgálhatják a 65 évnél idősebb nyugdíjasokat. Ez a rendelkezés a nyugdíjasok egészsége védelmében lett meghozva, mindenkire kötelező érvényű. Betartása saját magunk miatt fontos. Továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét a rendeletek és óvintézkedések következetes betartására, annak ellenére, hogy a kormány első fázisban enyhített a rendelkezéseken. A veszély nem múlt el, itt van és tetőzése még csak várható. Továbbra is nagyon fontos lakosaink fegyelmezett hozzáállása, saját magunk és környezetünk egészsége védelmében. Saját mozgásterületüket tartsák továbbra minimumon, csak nélkülözhetetlen esetekben hagyják el otthonaikat, bevásárlásokat igyekezzenek csökkenteni, heti kétszeri gyakorisággal végezni. Kerüljünk olyan helyek, ahol nagyobb mértékben áll fent a fertőzés veszélye. Legyünk nagyon elővigyázatosak! Információk végett kövessék figyelemmel a község weboldalát. Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Bővebben

24.04.2020

Felhívás

Tisztelt polgáraink! Ezúton tudatjuk Önökkel a Szlovák közegészségügyi hivatal új rendeleteit a koronavírus járvánnyal kapcsolatban: A maszk viseléséről a hivatal a következő kép rendelkezett: Továbbra is kötelező a maszk viselete házon kívül néhány kivétellel. Ezen kötelesség alól április 21-től a következő személyek vannak felmentve: o gyerekek 2 éves korig, o autisták, o zárt gépjárműben tartózkodó személyek ha egy háztartásban élnek, o tömegközlekedésben dolgozó járművezetők, akik zárt kabinban egyedül tartózkodnak, o természetben tartózkodó személyek, ha egy háztartásban élnek és amennyiben legalább 20 m távolságra tartózkodnak más személyektől, o természetben tartózkodó, nem egy háztartásban élő személyek, abban az esetben, ha az egymás közötti távolság minimálisan 20 m. A központi válság stáb kedden jóváhagyta a korona vírus betegség terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések enyhítésének első fázisát. Áprílis 22-től (keddtől) nyitva tarthatnak a 300 m²-nél kisebb alapterületű üzletek és szolgáltatásokat nyújtó egységek, továbbá az olyan étkezdék ahol ablakon keresztül vehető át az étel, a szabadtéri sportpályák (az öltözők és mosdók használata nélkül, csak olyan sportok űzhetőek, amelyben nem kerül sor fizikai kapcsolatra), a hosszú távú elszállásolást biztosító szálláshelyek (étkezés nélkül), a kültéri piacok, valamint az autószalonok és használtautó-kereskedések. Ugyanúgy április 22-étől (keddtől) érvényes, hogy a 65 év feletti nyugdíjasok hétfőtől péntekig, 9:00 - 11:00 óra között vásárolhatnak be az üzletekben. Ettől eltérő időpontokban a 65 évnél idősebbeknek tilos az érintett üzlethelységeket látogatniuk és ezen üzleteknek tilos a 65 évnél idősebbeket kiszolgálniuk. Ez a rendelkezés a nyugdíjasok egészsége védelmében lett meghozva, mindenkire kötelező érvényű. Betartása saját magunk miatt fontos. Nagyszabású ellenőrzések várhatóak, kérjük ne hagyják figyelmen kívül. Továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét a rendeletek és óvintézkedések következetes betartására, annak ellenére, hogy a kormány első fázisban enyhített a rendelkezéseken. A veszély nem múlt el, itt van és tetőzése még csak várható. Továbbra is nagyon fontos lakosaink fegyelmezett hozzáállása, saját magunk és környezetünk egészsége védelmében. Saját mozgásterületüket tartsák továbbra minimumon, csak nélkülözhetetlen esetekben hagyják el otthonaikat, bevásárlásokat igyekezzenek csökkenteni, heti kétszeri gyakorisággal végezni. Kerüljünk olyan helyek, ahol nagyobb mértékben áll fent a fertőzés veszélye. Legyünk nagyon elővigyázatosak! Információk végett kövessék figyelemmel a község weboldalát. Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Bővebben

15.04.2020

Felhívás

Felhívás

Felhívás

Bővebben

07.04.2020

COVID - 19, 2020. 04.07

Felhívás

Felhívás

Bővebben

Választások 2019 - 2020

Választások a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába

Tájékoztató a választópolgár részére

 

A Szlovák köztársaság elnökének választása

Tájékoztatás a választópolgárok részére

 

Európai parlamenti választások a Szlovák Köztársaság területén

Tájékoztatás a választópolgárok részére

 

Fotógaléria

25.03.2019

"Hurrá itt a cirkusz" - bábelőadás a helyi óvodában

"Hurrá itt a cirkusz" - bábelőadás a helyi óvodában

"Hurrá itt a cirkusz" - bábelőadás a helyi óvodában

Bővebben

09.05.2018

Bakai ízek délutánja 2017 - 3

Bakai ízek délutánja 2017 - 3

Bakai ízek délutánja 2017 - 3

Bővebben

09.05.2018

Bakai ízek délutánja  2017 -2

Bakai ízek délutánja 2017 -2

Bakai ízek délutánja 2017 -2

Bővebben